Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Terras en oprit

Wil je een terras of oprit aanleggen, dan kan je kiezen uit een brede waaier aan mogelijkheden qua materialen, stijlen, afwerking, …  Wat zijn de meest voorkomende opties en hoeveel kosten ze per m²? Ontdek het hier!

 

Terras aanleggen

Een terras aanleggen kan met veel verschillende materialen. Denk aan natuursteen of betonnen tegels, houten of kunststof terrasplanken, klinkers of kasseien, … Ook gegoten beton of een steentapijt is een optie. Wat je ook kiest, hou goed rekening met je budget, woonsituatie en persoonlijke wensen.

Ook zijn er per materiaal verschillende aandachtspunten om rekening mee te houden, zoals het vereiste onderhoud van houten planken. Een vakman geeft je graag advies over hoe je jouw terras optimaal gebruikt en de benodigdheden voor een lange levensduur.

TIP: zorg voor een mooie tuinaanleg of tuinonderhoud om optimaal te kunnen genieten van je terras.

 

terras

 

Oprit aanleggen

Aangezien een oprit een groot effect heeft op de uitstraling van je woning, is het gekozen materiaal ook hier van groot belang. Wil je jouw oprit bestraten met klinkers of kies je voor tegels, grind, beton of grasdallen?

Met klinkers heb je de grootste keuzevrijheid op het gebied van uitvoeringen, grind is dan weer goed waterdoorlatend. Voor een moderne uitstraling is beton een goede keuze, grasdallen zijn aan te raden als je een natuurlijke look wil creëren.

 

oprit

 

Kosten terras en oprit

Gemiddeld kost het aanleggen van een terras en oprit € 25 à 150 per m² (excl. btw, incl. plaatsing). De kosten hangt grotendeels af van de gekozen materialen, voorbereidende werken, de ondergrond en de moeilijkheidsgraad van de klus. Voor prijzen op maat vergelijk je best vakmensen actief in jouw buurt.