Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Ramen en deuren

Je ramen en deuren spelen een belangrijke rol in het uitzicht van je woning. Het is dan ook essentieel om van te voren goed na te denken over de stijl, vormgeving en uitvoering van je ramen en deuren. We gaan dieper in op ramen enerzijds, en binnen- en buitendeuren anderzijds.

 

Ramen

Ramen hebben een grote invloed op de uitstraling van je woning, maar ze hebben ook enkele praktische voordelen. Je ramen dragen bijvoorbeeld bij aan een goede isolatie van je woning en zorgen ze voor veel lichtinval. De mogelijkheden om je ramen vorm te geven zijn eindeloos. Hieronder sommen we enkele keuzes op die je kan maken:

  • Materiaal raamprofiel: de materialen die het meest voorkomen voor raamprofielen zijn hout, aluminium, PVC en staal.
  • Soort raam: je kan kiezen tussen vaste ramen, draaikiepramen, schuiframen, draairamen, kiepramen en valramen.
  • Beglazing: ook het type beglazing kan je zelf kiezen. Enkele vaak voorkomende mogelijkheden zijn HR+ glas, HR++ glas en HR+++ glas.

 

Kosten ramen

De keuzes die je maakt voor de vormgeving van je ramen zullen uiteraard ook een invloed hebben op de prijs. Doorgaans variëren de kosten voor ramen tussen € 100 en 1.500 per m² (excl. btw, incl. plaatsing).

 

Binnen- en buitendeuren

Ook deuren hebben zowel een esthetische als praktische functie in je woning. Ze verbinden de verschillende ruimtes met elkaar, maar geven je ook de mogelijkheid om ze van elkaar af te sluiten. Ook deuren zijn mogelijk in verschillende uitvoeringen:

  • Soort deur: de meest voorkomende soorten deuren zijn draaideuren, pivotdeuren en schuifdeuren. Voor je buitendeur kan je ook kiezen voor speciale veiligheidsdeuren of gepantserde deuren.
  • Materiaal: ook voor deuren zijn er verschillende mogelijke materialen. De meest voorkomende zijn hout, PVC en aluminium. Binnendeuren kan je ook laten vervaardigen in glas of staal.
  • Stijl: je kan je deur ook vormgeven in de stijl van je woning of interieur. Zo kan je kiezen voor strakke lijnen, een sober ontwerp, materialen zoals staal en glas, … als je een moderne uitstraling wenst. Een klassieke deur zal dan weer vaak uit hout bestaan en speciale vormen en ornamenten hebben.
  • Afwerking: tot slot kan je je binnen- of buitendeur nog op verschillende manieren afwerken. Zo is de kleur van je deur bijvoorbeeld een belangrijke keuze. Ook de vorm, deurklink en eventuele andere accessoires zoals een ventilatierooster of kattenluik zijn opties waarover je kan nadenken bij dit schrijnwerk.

 

Kosten deuren

De kosten voor je deur zal uiteraard ook verschillen afhankelijk van je vormgevingskeuzes. Voor buitendeuren betaal je gemiddeld € 1.400 à 2.500 (excl. btw, inc. plaatsing). Een binnendeur zal je dan weer gemiddeld tussen € 250 en 1.000 (excl. btw, incl. plaatsing) kosten.

 

ramen en deuren