Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Dakwerken

Een dak krijgt het zwaar te verduren door de wisselende weersomstandigheden. Afhankelijk van de staat van je dak zijn er verschillende soorten dakwerken nodig. Hoe hou je je plat of hellend dak in topvorm? En waarom schakel je daarvoor best een professionele dakdekker in? Ontdek het hier!

 

Welke soorten dakwerken?

Een overzicht van enkele vaak voorkomende dakwerken:

  • Nieuwe dakbedekking plaatsen: is het vervangen van je dakpannen of het plaatsen van een nieuw stuk EPDM niet voldoende? Als je dakbedekking het einde van zijn levensduur heeft bereikt, kan je soms beter de volledige dakbekleding vernieuwen.
  • Nieuwe dakconstructie plaatsen: zijn de houten balken van je draagstructuur aangetast door houtrot? Of wil je een groendak plaatsen en is je dakconstructie niet stevig genoeg? Een dakdekker kan die dakconstructie (deels) vernieuwen en verstevigen.
  • Dak isoleren: een dakrenovatie kan je combineren met het plaatsen van dakisolatie langs buiten. Zo ben je zeker van een naadloze isolatieschil en een optimaal rendement. Is je dakbedekking nog in goede staat? Dan kan je beter een isolatiespecialist inschakelen om je dak langs binnen te isoleren.
  • Dak reinigen en ontmossen: wil je voorkomen dat algen en mossen je dakbekleding aantasten? Dan laat je je dak best reinigen door een ervaren dakdekker. Die kiest het juiste reinigingsmiddel op maat van je dak en gaat veilig te werk. Hij kan je dak ook behandelen met een impregneermiddel of coating voor een extra beschermlaag tegen vuil en vocht.
  • Andere dakwerken: naast deze vaak voorkomende werkzaamheden kan je ook voor andere dakwerken terecht bij een vakman. Denk maar aan het plaatsen van een dakkapel of een dakraam, het aanbrengen van nieuwe dakgoten, je schoorsteen reinigen, …

De term ‘dakwerken‘ dekt dus een brede lading. Soms volstaat een kleine herstelling of onderhoud, maar in andere gevallen zijn arbeidsintensievere werkzaamheden vereist.

 

dakwerken

 

Waarom een dakdekker inschakelen?

Wil je zeker zijn van veilige, correcte dakwerken met hoogwaardige materialen? Dan schakel je best een ervaren dakdekker in. Zo hoef je zelf je dak niet op en bespaar je jezelf heel wat tijd en moeite. Op basis van een voorafgaande inspectie van je dak bepaalt een dakdekker de meest aangewezen oplossing. Zo ben je zeker van een optimaal eindresultaat!

TIP: niet elke dakdekker is even gespecialiseerd in elk type dakwerken. Zo heeft de ene vakman meer ervaring met leien of EPDM dan een andere, focust de ene dakdekker zich meer op het ontmossen van daken dan op het vervangen van dakbedekkingen, … Hou daar rekening mee als je een dakdekker kiest!