Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Badkamerrenovatie

Een badkamer is 1 van de meest gebruikte ruimtes in een woning. Na verloop van tijd dringt een badkamerrenovatie zich dan ook onvermijdelijk op. Wat zijn de grote voordelen van zo’n renovatie? En hoeveel betaal je gemiddeld voor het renoveren van een badkamer? Ontdek het in dit artikel!

 

Waarom kiezen voor een badkamerrenovatie?

Er zijn meerdere goede redenen om je badkamer te renoveren. We geven een overzicht met de belangrijkste voordelen van een badkamerrenovatie:

  • Lagere energiefactuur: renoveer je jouw badkamer? Dan geniet je van een lagere energierekening dankzij nieuwe leidingen, energiezuinige verwarming, extra isolatie, …
  • Minder vochtproblemen: in een oudere badkamer komen schimmels, loskomende wand- en vloertegels, vochtplekken, … vaker voor. Door je badkamer te renoveren maak je snel komaf met zo’n vochtproblemen.
  • Frisse uitstraling: een badkamer met nieuwe tegels, sanitaire toestellen, meubels, … ziet er mooi uit. Zo tover je je oude badkamer om in een echte blikvanger van je woning.
  • Hogere woningwaarde: met een nieuwe badkamer stijgt de waarde van je woning. Wil je je huis of appartement later verkopen? Dan kan zo’n fraaie badkamer een extra argument zijn om potentiële kopers over de streep te trekken.

 

Prijs badkamerrenovatie

Ben je benieuwd naar de totale prijs van een badkamerrenovatie? De kosten hangen vooral af van de oppervlakte en het gewenste luxeniveau. Gemiddeld mag je rekenen op een richtprijs van € 5.000 à 25.000 (excl. btw, incl. plaatsing) als je de badkamerrenovatie laat uitvoeren door een specialist.

TIP: de totaalprijzen van badkamerspecialisten kunnen flink verschillen. Daarom is het aangeraden om meerdere aannemers te contacteren die actief zijn in je buurt!

 

badkamerrenovatie