Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Schrijnwerk

Denk je aan nieuwe ramen en deuren voor jouw huis? Dan schakel je best een ervaren schrijnwerker of timmerman in voor een kwalitatieve uitvoering. Wat valt er allemaal onder schrijnwerk of timmerwerk en hoeveel kost het gemiddeld? Dit én meer ontdek je in dit artikel!

 

Wat omvat schrijnwerk?

Heb je het over schrijnwerk of timmerwerk? Dan is er een onderscheid tussen binnen- en buitenschrijnwerk. Een kort overzicht:

  • Buitenschrijnwerk: hier gaat het om de ramen en deuren in je buitengevels. Populaire materialen zijn PVC, hout, aluminium en staal, in combinatie met hoogrendementsglas.
  • Binnenschrijnwerk: binnen gaat het mogelijk om het plaatsen van binnendeuren, parket, houten trappen, … Schrijnwerkers zijn zelfs in te schakelen voor maatwerk meubels in je huis.

 

Kosten schrijnwerk

De kosten voor schrijnwerk en timmerwerk zijn afhankelijk van meerdere factoren. Denk aan de gebruikte materialen, toepassingen, beglazing, … Zo kosten standaard raamkozijnen bijvoorbeeld € 100 – 520 per m² (excl. btw, incl. plaatsing) en ben je voor een buitendeur snel € 1.400 – 5.000 (excl. btw, incl. plaatsing) kwijt.

LET OP: de arbeidskosten kunnen verschillen van schrijnwerker tot schrijnwerker. Gemiddeld kan je uitgaan van € 25 à 60 per uur. Hoeveel je precies betaalt, is afhankelijk van de ervaring van de vakman.

 

schrijnwerk