Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Isoleren

Isolatie is onmisbaar in je woning. Door te isoleren bespaar je op de energiefactuur. Isolatie zorgt ervoor dat de warmte in de winter binnen en in de zomer buiten blijft. Daarnaast heeft isoleren nog tal van andere voordelen als minder tocht, een constante binnentemperatuur en minder geluidsoverlast. Er zijn meerdere plekken in je woning die je kan isoleren. Zo kan je het dak, de vloer, de muren, de ramen, … isoleren.

 

Soorten isolatie

isoleren materialen

Isolatie is beschikbaar in verschillende uitvoeringen en materialen. Welke soort isolatie het meest geschikt is, hangt af van de toepassing (spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, …), je woning, je voorkeuren en je budget. Een aantal veel voorkomende soorten isolatie:

  • Volgens uitvoering: isolatieplaten, isolatiedekens, inblaasisolatie, spuitisolatie, isolatieglas…
  • Volgens materiaal: glaswol, steenwol, XPS, EPS, PUR, houtwol, celullose…
  • Volgens doel: thermische isolatie, geluidsisolatie, akoestische isolatie…

 

Kosten isoleren

Wat kost het nu om je woning te isoleren? Die prijs kan sterk variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type isolatiewerk (dakisolatie, vloerisolatie, …), het isolatiemateriaal, de isolatiemethode, het te isoleren oppervlak… Doorgaans zullen de kosten om te isoleren tussen € 15 en 150 per m² (excl. btw en incl. plaatsing) liggen. Er zijn wel verschillende subsidies waarop je aanspraak kan maken wanneer je je woning laat isoleren.

 

isoleren